Xbox Series X ismertető

MEGJELENÉS: 2020

Ne maradj le az Xbox Series X hírekről!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj, amint előrendelhetővé válik a Microsoft újgenerációs játékkonzolja!
A Microsoft immár a negyedik konzolgenerációjába lép az Xbox Series X konzollal, amelyet úgy terveztek, hogy minden idők leggyorsabb és legerősebb Xboxa legyen. Az új gép négyszer erősebb még az Xbox One X-nél is, lenyűgöző látványra és hangzásra képes, még gyorsabb kontrollerrel, magasabb képfrissítéssel, hogy a játékok ne csak szebbek, de jobban játszhatóak, gyorsabbak és érzékenyebbek is legyenek, mint valaha. A Series X formabontó dizájnja mögött egy szupererős AMD Zen2 processzor és Navi technológiás grafikus chip áll, minden képzeletet felülmúló teljesítménnyel és lehetőségekkel.4K 60 fps, akár 8K és 120 fps támogatás

Az Xbox Series X-et úgy tervezték, hogy a játékok elérhessék a natív 4K felbontást 60 fps képfrissítés mellett, de az erős hardver lehetővé teszi, hogy bizonyos játékok akár 8K felbontásban, vagy 120 fps képfrissítéssel fussanak. Ez lehetővé teszi, hogy az eSport kompatibilis játékok a számítógépekhez hasonló teljesítménnyel fussanak. Az Xbox Series X hardveresen támogatja a sugárkövetést (ray tracing) is, hogy a bevilágítás, az árnyékok és a tükröződések egyszerűen tökéletesek legyenek.

Ultragyors SSD

Az Xbox Series X szakít a hagyományos merevlemezekkel, ebben a konzolban már NVMe csatlakozású szupergyors SSD található. A GDDR6 memóriával kiegészülve ez villámgyors töltési időket tesz lehetővé, így semmire sem kell várnod – a játékok másodpercek alatt betöltenek, vagy olyan gyorsan, hogy észre sem veszed.

Teljeskörű kompatibilitás

Az Xbox Series X új mércét állít fel a kompatibilitás tekintetében. A konzol automatikusan felismeri és lejátssza az összes Xbox One-ra megjelent játékot (lemezes és digitális formában is), illetve az összes, visszafelé kompatibilis Xbox 360 és eredeti Xbox címet is. A kiegészítőidet sem kell hátrahagynod: minden, Xbox One-hoz megjelent kontroller és más periféria működni fog Series X konzollal is.

Továbbfejlesztett kontroller

A Microsoft nem hajtott végre radikális változtatást az Xbox Series X kontrollerén, hiszen az Xbox kontrollerek már így is a legjobbak közé tartoznak az iparágban. A Series X kontroller alakja egy egész kicsit más, hogy még több formájú kézzel kényelmesen fogható legyen, a tartalmak megosztása pedig a beépített Share gombbal egyszerűbb, mint valaha. A kontroller rendkívül alacsony időkésésű kapcsolattal dolgozik, de rendelkezik Bluetooth-szal is Windows 10-es PC-khez, sőt Xbox One konzolokkal is használható.XBOX SERIES X JÁTÉKOK

A Microsoft célja, hogy az Xbox Series X legyen a világ legerősebb konzolja, és új mércét állítson fel teljesítmény, érzékenység és kompatibilitás tekintetében egyaránt. Minden Xbox játékos biztos lehet benne, hogy ha erre a konzolra vált, akkor játékmentései, játékai, kiegészítői, barátlistája és előfizetései mind vele tartanak. Az új konzolra máris rengeteg új játék készül, amik közül néhányat már ismerünk is!

Halo Infinite

A 343 Industries eddigi legnagyobb játéka, a Halo Infinite ott folytatja Master Chief történetét, ahol a Halo 5: Guardians végén abbamaradt! A belső nézetes lövöldözős játék mögött az új Slipspace Engine áll, amit kifejezetten az újgenerációs Xbox képességeihez szabtak. A soha nem látott grafika és a nagyszabású történet mellett a sorozat rajongói a klasszikus elemekhez visszanyúló dizájnnak is örülhetnek. Az emberiség harca folytatódik!

Senua’s Saga: Hellblade II

A Ninja Theory (Heavenly Sword, Enslaved, Hellblade: Senua’s Saga) már javában dolgozik a nagysikerű Hellblade folytatásán, ami fotorealisztikus grafikájú, külső nézetes kalandjáték lesz, és a harcos Senua történetét meséli el. A játékban extrém minőségű grafikát és karaktermodelleket találunk, a filmszerű történetmesélést emeli új szintre, de nem lesz hiány intenzív harcokban és hatalmas ellenfelekben sem.

The Lord of the Rings: Gollum

2021-ben érkezik a legújabb Gyűrűk Ura játék, amelyben Gollam bőrébe bújhatsz, egy kicsit másképp. A lopakodós akciójáték története a könyvek előzményeként szolgál, és azt mutatja be, hogyan lett Gollamból az, akit a filmekben megismertünk. A történetben találkozhatsz más ismert szereplőkkel, sőt még a rémisztő lidércekkel, a Nazgulokkal is!

The Lord of the Rings: Gollum

Az Xbox Series X lehet az erő, a teljesítmény és a kompatibilitás új szintje, a Microsoft számára biztosan. Egy szupererős konzol, ami szinte semmiben nem köt kompromisszumot, és az előttünk álló évtized egyik meghatározó videojátékos eszközévé válhat.