img

Megjelent a Shenmue I & II gyűjtemény

A Sega valaha készült egyik leghatalmasabb kalandjátéka mától elérhető PS4 és Xbox One platformokra is!

A japán Sega végre hallgatott a rajongók kérésére, és hosszas huzavona után újra kiadták a Shenmue első két részét, immár modern konzolokra! Nem véletlenül igényelték sokan ezeket a játékokat – a Shenmue egy igazi legenda a rajongók szemében, két fantasztikus játék, amely egyesíti a nyílt világú játékok lehetőségeit a valódi harcművészettel, szerepjátékos elemekkel, valóságosnak ható szereplőkkel és sok olyan aprósággal, amik más játékokból hiányoznak. A Shenmue első része ráadásul most először érhető el az eredeti Dreamcast konzolon kívül is!

A Shenmue története az 1980-as évekbeli Japánban kezdődik, ahol Ryo Hazuki, a főszereplő elveszíti édesapját egy rejtélyes gonosztevő, Lan Di keze által. Ryo bosszút esküszik, és senki másra nem hallgatva elindul, hogy megtalálja Lan Di-t, és elégtételt vegyen. Ehhez azonban fejlesztenie kell harcművész tudását, új trükköket kell megtanulnia, és a világról is sok ismeretet kell szereznie. Útja során Japánban, és a második részben Hong Kongban kalandozik, ahol számtalan mellékszereplő próbál segíteni, vagy épp az útjába állni. Ez egy hatalmas, aprólékosan kidolgozott kalandjáték, amely megjelenésekor teljesen példátlan vállalkozásnak számított, de mind a mai napig megállja a helyét.

A mai naptól elérhető gyűjtemény a két epizód újrakiadása, vagyis az eredeti látványt láthatjuk nagyobb felbontásban. Aki szeretné, választhatja a klasszikus irányítást, de egy teljesen új, modern kezelési séma is a játékba került. Most először választhatunk japán és angol szinkront mindkét játékhoz, és a Shenmue I & II felújított kezelőfelületet is kapott. Az eredeti grafikát tehát modernebb mechanikák egészítik ki, így kényelmesebben játszható ez a klasszikus, mint eredeti formájában.

Az idősebb játékosok emlékezetében igazi legendaként él a Shenmue név, a fiatalabbak pedig most megnézhetik, miért. A gyűjtemény kedvező áron, mindössze 10,999 forintért kapható üzleteinkben és webshopunkban, PS4 és Xbox One platformokra is.További tartalom betöltése.